Prva fotografija iz dječjeg mučilišta u Jerseyu: Godinama sam bio zločest

Prva fotografija iz dječjeg mučilišta u Jerseyu: Godinama sam bio zločest

BRITANSKI Daily Mail objavio je prvu fotografiju dijela unutrašnjosti jedne od četiriju podzemnih komora u kojoj su tijekom druge polovice prošlog stoljeća bila mučena djeca, štićenici zloglasnog doma Colditz.

Prema posljednjim podacima, u jednoj od otkrivenih podzemnih prostorija nalazi se velika kamena kada u kojoj se istovremeno moglo strpati 25 djece prisiljenih da se kupaju u hladnoj vodi dok su ih njihovi mučitelji hladnokrvno promatrali kako pate.

U "podrumu strave" - kako podrumske prostorije nedavno otkrivene ispod površine bivšeg dječjeg doma Haut de la Garenne, a sada hostela za mlade - nazivaju britanski mediji, pronađene su također svojevrsne željezne lisičine koje su služile za vezivanje djece za ruke i noge kako ne bi mogla pokušati pobjeći iz podruma ili iz doma.

Najstravičniji dokaz otkriven prije više od tjedan dana jest dječji kostur za koji još nije utvrđeno o čijim se posmrtnim ostacima radi.

Policijske istražitelje šokiralo je i otkriće drvene ploče na kojoj je dječjim rukopisom bilo napisano "Godinama sam bio zločest (I've been bad 4 years & years).

Senator silovatelj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj sa svakim danom poprima sve više i više šokantnih detalja temeljenih kako na otkrićima policije tako i na izjavama svjedoka koji su prošli kroz agoniju stravičnog horor-doma za odgoj djece.

Oko 160 osoba, bivših štićenika doma, dalo je izjave o raznim metodama mučenja i zastrašivanja koja su prošli tijekom boravka u Colditzu, kako lokalno stanovništvo naziva dom Haut de la Garenne. U podrume-mučilišta su bili odvođeni nasilnim odvlačenjem u "duboko, tamno mjesto", što je redovito bilo praćeno njihovim kricima užasa.

Kod prijašnjeg ulaza u podrum, koji je naknadno zazidan, pronađeni su zapisi triju imena; Janine, Trev i Sea ispisanih na ciglama. Istražitelji su do sada pronašli četiri odvojene prostorije, a sumnja se da ih ima još najmanje toliko.

Usporedo s temeljitim pregledom podruma strave, britanska policija na otoku Jerseyu, na kojem se dom nalazi, provodi detaljnu istragu ispitujući sve osobe koje bi mogle imati bilo kakva saznanja o teškim optužbama na račun bivšeg rukovodstva doma koje je ili sudjelovalo ili dopuštalo zlostavljanje i maltretiranje djece.

I dok se s imenima osumnjičenih zlostavljača službeno još ne ide u javnost, jedno se ime već pojavilo na popisu mogućih zlostavljača. Riječ je o bivšem političaru, senatoru Wilfredu Krichefskom, poznatom pod nazivom "Debeli" (Fat Man), za kojeg je jedan bivši štićenik doma rekao kako ga je upravo Krichefski silovao. Senator je umro 1974. godine tako da njegovu stranu priče nećemo nikada saznati.

I.K.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara