Prva žrtva Svjetskog prvenstva: Nizozemski navijač se utopio u jezeru

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

ŠEZDESETOGODIŠNJI nepoznati nizozemski navijač utopio se u jezeru Malavi, smještenom na tromeđi Malavija, Mozambika i Tanzanije.

Drugo najveće afričko i osmo najveće svjetsko jezero tako je postalo posljednja stanica životnog puta za navijača u ozbiljnim godinama, koji se u njemu odlučio okupati dok je bio na karavanskom putu s nizozemskim navijačima za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Nesretni je 60-godišnjak skočio i zaplivao u jezeru unatoč upozorenjima da su vodene struje prejake, izvješćuje južnoafrički list Sunday Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to prošlog tjedna. Nizozemac je najprije nestao, da bi njegovo beživotno tijelo pronašli ribari dva dana nakon toga.

Prvi smrtno stradali inozemni navijač u Africi bio je član karavane od 22 osobna vozila koja su se kretala prema Pretoriji. Iz Amsterdama je kolona krenula još 3. travnja, a u Pretoriju bi trebala stići 11. lipnja.

Tamo se planiraju susresti s drugom velikom skupinom nizozemskih navijača, njih oko tisuću, koji su na put krenuli s dvjestotinjak unajmljenih autokućica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara