PRVI HRVATSKI BOTANIČKI SIMPOZIJ 30. rujna do 2. listopada

Prvi Hrvatski botanički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem održat će se u Zagreb od 30. rujna do 2. listopada, priopćeno je iz Hrvatskog botaničkog društva (HBoD).

Dolazak je potvrdilo više od 120 sudionika među kojima gotovo polovica iz europskih zemalja, rekla predsjednica Organizacijskog odbora skupa Božena Mitić.

Botanički smo izuzetno zanimljiva zemlja i to je vjerojatno jedan od razloga velikog odaziva botaničara, rekla je, dodavši kako je Hrvatska po bogatstvu i raznolikosti flore među vodećima u Europi.

Svrha je simpozija promicanje suradnje i razmjena znanstvenih i stručnih informacija između botaničara Hrvatske i europskih zemalja, zatim ojačati položaj botaničara u Hrvatskoj čija je struka javno uvelike zamrla zbog jaza između generacija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna je tema simpozija flora i vegetacija Hrvatske i susjednih područja.

HBoD utemeljen je prije dvije godine i to je njegov prvi skup. Društvo je pokrenulo stručno-popularnu biblioteku čija su prva dva sveska u radu, a provodi i prve sustavne terenske popise hrvatske flore u odabranim, po raznovrsnosti bilja najbogatijim područjima u Hrvatskoj.

(Hina) xiluc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara