Psihički bolesnik napao liječnika u Zadru i slomio mu čeljust, pet policajaca ga jedva svladalo

Psihički bolesnik napao liječnika u Zadru i slomio mu čeljust, pet policajaca ga jedva svladalo

Foto: Google Maps

U ZADARSKOJ Općoj bolnici u ponedjeljak je došlo do teškog incidenta u kojem je stradao zadarski neonatolog dr. Ivica Glavan. Na njega je u ponedjeljak nešto prije ponoći nasrnuo psihički bolesnik te ga nekoliko puta izudarao po licu što je prouzrokovalo teške ozljede, javlja Zadarski list.

"Bilo je nažalost pitanje trenutka kada će se ovako nešto dogoditi.  Dežurni liječnik je išao od Odjela pedijatrije prema Odjelu neonatologije, te ga je napao jedan muškarac i to tako da ga je udario šakom u glavu  nekoliko puta. Ozljede su teške pa je stoga  u ponedjeljak  liječnik i operiran, te će najmanje 4-6 tjedana biti na bolovanju jer mu je pukla kost na  licu. Na Odjelu neonatologije i inače nedostaje liječnika, a ovo što se u  zadnje vrijeme događa svakako zvoni na uzbunu. Mi smo pozvali policiju, koja je muškarca odvela. Sve se dogodilo u 23.45 sati, a mogu još reći  kako se ljudi prema nama u posljednje vrijeme ponašaju kao prema najvećim neprijateljima", ispričao je jedan liječnik upoznat s događajem.

Situacija je okončana tek dolaskom policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možemo potvrditi da je došlo do izgreda u Općoj bolnici Zadar pri  čemu je napadnut jedan liječnik. Pozvani smo da pomognemo riješiti situaciju te su po dolasku policijski službenici pomogli liječnicima da se  napadač svlada, budući da se radi o psihičkom bolesniku. Naši službenici prema osobama s duševnim smetnjama, pa tako i prema ovom mladiću, posebno obazrivo postupaju te je i u ovom slučaju sav postupak  išao u smjeru da ga se smiri", rekao je glasnogovornik PU zadarske Elis  Žodan

Mladić koji je napao liječnika i polomio mu kosti lica navodno je bio toliko rastrojen da su ga uz liječnike savladavala petorica policajaca te je u jednom trenutku uspio čak raskinuti i lisice na rukama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara