PU zagrebačka: Uhićen muškarac s većom količinon ecstasyja i amfetamina

ZAGREBAČKA policija uhitila je 38godišnjeg hrvatskog državljana kod kojega je zaplijenjeno 6590 komada tableta droge MDMA, tzv. ecstasyja, i 1050,6 grama amfetamina, droge namijenjene daljnjoj preprodaji na ilegalnome zagrebačkom narkotržištu.

Zagrebačka Policijska uprava izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinare kako je jučer poslijepodne na kašinskom području spomenuti muškarac legitimiran, pri čemu su policajci iza vozačeva sjedala uočili sumnjivu papirnatu vrećicu.

U njoj su pronašli tri PVC vrećice s 403 tablete MDMA, tzv. ecstasyja.

Daljnjom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se osumnjičeni hrvatski državljanin neprijavljeno koristi stanom u Vukomercu, koji je unajmio radi skrivanja droge.

U tom je stanu policija pronašla 6187 tableta MDMA, tzv. ecstasyja, koje su bile prepakirane i pripremljene za daljnju prodaju, a u hladnjaku je pronađeno 1050,6 grama amfetamina, droge prepakirane u nekoliko različitih PVC vrećica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađeni su i posebno izrađena hidraulična preša, punila za miješanje amfetamina kako bi se povećala njihova težina radi dodatne zarade i revolver s pet komada streljiva promjera 6,35 mm.

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni hrvatski državljanin branio se šutnjom, ali se zbog velike količine zaplijenjena ecstasyja i amfetamina pretpostavlja da je droga prokrijumčarena iz Nizozemske.

Još nije sasvim završeno vještačenje pronađene droge, a policija ističe da je na narko-tržištu vrijednost zapljenjenih tableta ecstasyja i amfetamina na oko 250.000 kuna.

Osumnjičeni muškarac priveden je uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.

Inače, dosad nije evidenitran zbog zloporabe droga, navodi policija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara