Pučki pravobranitelj završio petodnevni posjet zadarskoj županiji

POSJETOM Gračacu u Zadarskoj županiji, pučki pravobranitelj Ante Klarić danas je završio petodnevni posjet Zadarskoj županiji.

Nakon obilaska Zadra, zatim Benkovca, Škabrnje, Polače, Gračaca, te razgovora u tim gradovima i općinama s njihovim čelnim ljudima, predstavnicima političkih stranaka i nevladinih udruga, pučki pravobranitelj Ante Klarić danas je rekao da je stanje ljudskih prava na područjima od posebne skrbi u Zadarskoj županiji zadovoljavajuće, unatoč nekim problemima koji se rješavaju. Potrebno je što prije omogućiti povrat imovine srpskim povratnicima, rekao je Klarić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tom je poslu već dosta učinjeno, ali se treba još više angažirati. No, istodobno je potrebno osigurati kvalitetan smještaj doseljenicima, izjavio je pučki pravobranitelj. Kako je rekao, ohrabruje ga ozračje optimizma na područjima od posebne državne skrbi, ali je nužna veća pomoć države.

O svemu što je vidio u prošlih pet dana u Zadarskoj županiji i o čemu su ga potanko izvijestili predstavnici političke i izvršne vlasti, pučki pravobranitelj će obavijestiti nadležna ministarstva i druge državne institucije, kako bi se pridonijelo rješavanju problema.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara