Pukanić vjerovao da ga pokušavaju ubiti bivši specijalci povezani s odvjetnikom Zadrom?

Pukanić vjerovao da ga pokušavaju ubiti bivši specijalci povezani s odvjetnikom Zadrom?

IVO PUKANIĆ je policiji već nakon pokušaja atentata u travnju rekao da je siguran da iza atentata na njega stoje umirovljeni policajac Slobodan Krkač zvan Bobo, bivši pripadnik ATP Lučko pod nadimkom Medo, osoba pod nadimkom Banana te izvjesni Renato, za kojega je sumnjao da je također riječ o bivšem specijalcu iz Lučkoga, tvrdi Globus.

Tada je prvo uhićen Renato Išpan, koji je nakon provjere oslobođen svake sumnje te su policija i Pukanić došli do saznanja kako bi mogla biti riječ o izvjesnom Renatu K., porijeklom iz Jajca. Nakon prvog pokušaja atentata policija je privela sve osobe koje je Pukanić osumnjičio: Slobodana Krkača zvanog Bobo i Zdravka Hrena zvanog Medo iz Zagreba, te Klišanića zvanog Banana iz Gunje. Nakon dvadesetak informativnih razgovora i policijskih provjera, policija je pustila Krkača, Hrena i Klišanića i s njih skinula svaku sumnju.

No, Pukanić je i nakon toga nastavio vjerovati da iza atentata na njega stoji netko iz ove skupine, koja je povezana s odvjetnikom njegove supruge, Dragom Zadrom.

Iz izvora bliskih istrazi, Globus doznaje da su Krkač, Hren i Klišanić odmah nakon Pukanićeva ubojstva, 24. listopada, ponovno privedeni, međutim policija je i ovoga puta s njih skinula svaku sumnju. No, nije potvrđeno je li privedena i četvrta osoba koju je Pukanić sumnjičio za prvi pokušaj atentata, Renato Kovač.

Zadro i Ringvald pokušali pobjeći u Srbiju?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Pukanićevog ubojstva pojavila se informacija da je uhićen odvjetnik Drago Zadro, no on se ubrzo javio iz zagrebačke bolnice u kojoj je operiran. Prema nepotvrđenim informacijama Globusa, Zadro se u bolnici preplašio optužbi na njegov  račun u vezi s Pukanićevim ubojstvom, te je zamolio Stipu Ringvalda, koji je bio u Beograd da dođe po njega, što je navodno i učinio. Prema jednoj verziji, Ringvald i Zadro su zadržani na granici kada su pokušali prijeći u Srbiju. Stipe Ringvald frapantno liči na foto robot koji je policija objavila kao mogućeg izvršitelja Pukanićevog ubojstva, tvrdi Globus. U ožujku ove godine Ringvald i Zadro zajedno su ranjeni u Poreču, nakon što je na njih pucao Zadrin klijent Hrvoje Vincetić.

Zadro: To su nebuloze, ja se još oporavljam u bolnici

Odvjetnik Drago Zadro za Index je rekao kako su sve to nebuloze jer se on još uvijek nalazi u bolnici u Vinogradskoj na oporavku i nije u stanju napustiti bolnicu a kamoli ići u Srbiju.

"Nije mi jasno zašto se još uvijek povlači moje ime uz Pukanićev atentat. To je bila njegova suluda ideja koja nema veze s istinom. Ja sam samo bio prvi odvjetnik Mirjane Pukanić koji joj je pokušao pomoći, ali sam otkazao punomoć kada sam vidio o kakvim se tu ljudima radi", rekao nam je Zadro i rekao da svi koji ne vjeruju da se oporavlja od operacije, mogu doći u Vinogradsku i provjeriti.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara