Pukovnik Grujić potvrdio da će svjedočiti u procesu protiv Miloševića

PREDSTOJNIK vladina Ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić potvrdio je danas da će početkom idućeg tjedna svjedočiti na suđenju bivšem predsjedniku SRJ Slobodanu Miloševiću pred Haaškim sudom.

Pukovnik Grujić, koji se već nalazi u Nizozemskoj, telefonom je za Hinu rekao da će u Haagu govoriti o poslu kojim se bavi godinama, a odbio je iznijeti pojedinosti svog predstojećeg svjedočenja u procesu protiv Miloševića.

´O mom svjedočenju na sudu u Haagu može se govoriti tek kad ono završi´, rekao je Grujić dodavši da je njegovo svjedočenje svakako bitno i ljudima za koje je radio - članovima obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i civila.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedočenje pukovnika Grujića najavljeno je danas iz haaškog tužiteljstva koje je istaknulo ´da se pukovnik Grujić nalazi na čelu komisije za nestale te da je bio prisutan kod ekshumacija, a njegovo izvješće popraćeno je ogromnom količinom dokumenata´.

Prema podatcima vladinog Ureda za zatočene i nestale, iz 135 masovnih grobnica u Hrvatskoj i velikog broja pojedinačnih ekshumirane su 3373 osobe, od kojih je 2795 identificirano. Na popisu nestalih osoba nakon Domovinskog rata još su 1283 osobe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara