Pula: Dodijeljeni certifikati za savjetnike poduzetništva u Istarskoj županiji

Državna tajnica za poduzetništvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tajana KesićŠapić dodijelila je danas u Puli certifikate sedamnaesterim savjetnicima za poduzetništvo u Istarskoj županiji koji su uspješno završili MINGORPov Program izobrazbe. L

Program izobrazbe Ministarstvo je provelo u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom (IRA), izvijestilo je to Ministarstvo.

Nakon dodjele potvrde državna tajnica Kesić-Šapić obišla je poduzetničke zone u Galižani, Žminju i Vidalu i razgovarala o njihovim razvojnim projektima i planovima zapošljavanja.

Žminjska zona s 36 hektara prostora zapošljava 150 ljudi, a općina, koja je njezin vlasnik, upravo je počela graditi infrastrukturu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U zoni u Galižani u vodnjanskoj općini posluje dvadesetak poduzetnika koji zapošljavaju 350 ljudi. U zoni se trenutno gradi deset novih hala i planira se zaposliti još tristotinjak radnika.

Zona u Vidalu u novigradskoj općini zapošljava 150 djelatnika, a uskoro će početi gradnja infrastrukture. Kako je zona dijelom u državnom vlasništvu, općina traži pravo na otkup državnog zemljišta zbog velikog zanimanja poduzetnika za poslovanje u zoni.

Državna tajnica izrazila je zadovoljstvo viđenim te je najavila da će uskoro biti predstavljeni novi poticajni programi za poduzetništvo Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva koji će uključiti i poduzetničke zone, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara