Pula: Dvije osobe uhićene, za trećom se još traga

DVOJICA sinoć uhićenih Puljana osumnjičenih za jučerašnju eksploziju u pulskom naselju Šijani su 32-godišnji M.Š. i 33-godišnji D.U., a za trećom osobom, 45-godišnjim A.Z., još se traga, izvijestili su danas istarska Policijska uprava i županijski državni odvjetnik.

Oni su osumnjičeni da su opće opasnim činom počinili kažnjivo djelo dovevši u opasnost ljude i imovinu.

Načelnik PU-a Loris Kozlevac napomenuo je kako bi se u nastavku kriminalističke obrade kvalifikacija toga kažnjivog djela mogla promijeniti.

Potvrdio je kako je jučer ujutro u šest sati u Šijani na parkiralištu nebodera u Koparskoj 33 aktivirana ručna bomba koja je izazvala jaku detonaciju. U eksploziji nije nitko ozlijeđen, ali je počinjena znatna materijalna šteta. Oštećeno je sedam osobnih vozila, a nastala su i oštećenja na vanjskim staklenim stijenkama prozora sobe u stanu na petom katu nebodera.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U očevidu su uzeti materijalni tragovi te dijelovi ostatka ručne bombe koji će biti poslani na vještačenje, istaknuo je Kozlevac, dodavši kako su uhićenici poznati policiji jer su već prijavljivani za druga kažnjiva dijela.

Županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić rekao je da će policija i državno odvjetništvo potpuno obaviti svoj dio posla i riješiti taj slučaj. Međutim, dodao je, nakon toga policija i odvjetništvo ne mogu utjecati na to kako će sudionici tog događaja biti procesuirani. Nadam se da će sud oštro kazniti sudionike tog događaja jer, ako kazne budu blage, kriminal će se pojačati i na istarskom području, rekao je.

Nuić ni danas nije ni potvrdio ni zanijekao je li nakon eksplozije bilo pucnjave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara