Pula: Epidemija probavnih smetnji zahvatila 29 pacijenata, 24 liječnika i medicinske sestre

EPIDEMIJA probavnih smetnja na Odjelu za interne bolesti Mornaričke bolnice u Puli do danas je zahvatila 29 pacijenata te 24 liječnika i medicinske sestre, no većina je medicinskog osoblja imala blage simptome i već se vratila na posao, rekao je danas na konferenciji za novinare voditelj djelatnosti za infektološke bolesti dr. Edi Terlević.

Vjerojatno je riječ o zimskom virusnom gastroenterokolitisu, a koji je virus posrijedi znat će se nakon pretrage stolica zaraženih u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo u Zagrebu, rekla je voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na konferenciji za novinare, koju su sazvali članovi Povjerenstva za suzbijanje bolničkih infekcija i dr. Lems Jerin, ravnatelj pulske Opće bolnice pri kojoj je Mornarička bolnica, rečeno je kako su u bolnici poduzete sve higijensko-sanitarne mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, a do daljnjeg su zabranjeni i posjeti bolesnicima na svim odjelima Mornaričke bolnice.

Epidemija u Mornaričkoj bolnici, rečeno je na konferenciji za novinare, nema veze s epidemijom na Pedijatriji u sklopu "stare" bolnice u Zagrebačkoj ulici, u kojoj zadnjih dana nije bilo novih zaraza, pa će se uskoro ukinuti zabrana posjeta bolesnicima uvedena 24. ožujka.

Gastrointestinalne poremećaje u desetak djece na tom odjelu uzrokovali su rotavirus i adenovirus koji su u bolnicu uneseni, kako se vjeruje, izvana, jer je Dječji odjel ustrojen po načelu otvorene bolnice, rekao je dr. Terlević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara