PULA: NAJAVLJENA NOVA KREDITNA LINIJA ZA PODUZETNIKE U TURIZMU

Istarska će razvojna agencija malim turističkim poduzetnicima potkraj travnja ponuditi novu kreditnu liniju s kamatnom stopom već od 4,25 posto, rok otplate do 12 godina i još dvije godine počeka, a kreditni je fond 25 milijuna kuna, rekao je član Poglavarstva Istarske županije Darko Lorencin na današnjoj sjednici u Puli.

Po njegovim riječima tih 25 milijuna kuna bit će namijenjeno gradnji novih kapaciteta, ali i dogradnji ili preuređenju starih. Prvi put u dodjelu zajmova uključuje će i nova Istarska razvojna agencija koja će, kako je rečeno, paziti da kreditirani projekti budu usklađeni s "Master-planom razvoja turizma u Istri". Bit će to, dodao je Lorencin, prvi korak u provedbi toga važnog razvojnog dokumenta za Istru.

Članovi Županijskog poglavarstva raspravljali su i o ovogodišnjem održavanju osnovnih i srednjih škola u Istri, za što će se iz proračuna izdvojiti gotovo 1,900.000 kuna. Od toga najviše, oko 240 tisuća kuna, pripast će labinskoj srednjoj školi za popravak krova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je izviješćeno o programu ovogodišnje 10. jubilarne izložbe vina i vinarske opreme "Vinistra" u Poreču, na kojoj će se od 29. travnja do 2. svibnja predstaviti proizvođači vina, rakije, vinarske opreme i autohtonih hrvatskih i stranih proizvoda, a održat će se i završno natjecanje hrvatskih sommeliera.

Današnja sjednica bila je prva koja se mogla pratiti u izravnu on-line internetskom prijenosu.

(Hina) xdspo yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara