PULA: PROPUSNICE ZA pučanstvo POGRANIČNIH PODRUČJA

Sporazumom o hrvatskoslovenskoj pograničnoj suradnji (SOPS) pučanstvo 95 pograničnih mjesta u Istarskoj županiji od 1. siječnja može prelaziti državnu granicu i izvan službenih međunarodnih graničnih prijelaza s pograničnom propusnicom, izjavila je danas načelnica Odjela za državnu granicu Nevija Raste.

Raste je na konferenciji za novinare rekla da će odlukom mješovita povjerenstva za provedbu SOPS-a Bujani, Buzećani, Umažani, Grožnjanci, Oprtaljci i Lanišćani i stanovnici obližnjih zaseoka granicu moći prelaziti s pograničnom propusnicom, poljoprivrednim uloškom, turističkom dozvolom i dozvolom za jednokratan prijelaz granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po podacima od 31. prosinca 2002. pograničnu će propusnicu moći zatražiti 26.631 stanovnik pograničnog područja, a za poljoprivredni uložak potreban je gruntovni izvadak, ugovor o iskorištavanju zemlje, potvrda o iskorištavanju šuma i preslika radne knjižice, dodala je.

Nevija Raste je izvijestila kako je do 1. travnja prijelazno razdoblje u tijeku kojeg će policija upozoravati korisnike propusnica o načinu njihove uporabe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara