Pula: Zapljena veće količine razne droge

DJELATNICI Policijske uprave istarske zaplijenili su jučer veću količinu raznih vrsta droge, namijenjene za daljnju preprodaju, čija se vrijednost na narko tržištu procjenjuje na oko 80 tisuća kuna, izvijestio je danas u Puli načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Milan Grozdanić.

Uz drogu pronađen je i novac koji je najvjerojatnije pribavljen njezinom preprodajom.

Naime, djelatnici policije su tijekom višemjesečne istrage vezane uz preprodaju i konzumaciju droge u Istri, jučer u pulsku policijsku postaju priveli četiri osobe s područja Pule i Rovinja.

Riječ je o Puljanima Ž. J. (25) i D. J. (28) te E. M. (29) iz Bala nedaleko Rovinja, koji su privedeni u pulsku policijsku postaju a tijekom dana bit će sprovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Puli. Identitet četvrte osumnjičene osobe policija nije objavila u interesu istrage.

Policija je istaknula kako je pretragom stana i vozila koji koriste privedeni, pronašla veće količinih raznih vrsta droga - i to 215 grama heroina, 38 grama kokaina, 14 grama hašiša te 21 gram marihuane. Osim droge pronađeni su i digitalna vaga te novac - 29 tisuća kuna, 2.065 eura te 50 dolara, koje se dovodi u vezu s preprodajom droge.

Ovo je prva veća količina droge koju su od početka godine zaplijenili istarski policajci, naglasio je zamjenika načelnika Policijske uprave istarske Božo Kirin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara