Pulski SDP tvrdi kako njegovi članovi neće prijeći u novu stranku

PREDSJENIŠTVO Gradske organizacije SDP-a Pule ograđuje se od aktivnosti vezanih uz mogući osnutak nove stranke Istarskih socijaldemokrata u Puli, rekao je potpredsjednik pulskoga SDP-a Denis Martinčić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Članovi pulskoga SDP-a neće pristupiti Istarskim socijaldemokratima bez obzira na to što je predsjednik pulskoga SDP-a Livio Bolković jučer najavio da će dio članova pulskoga SDP-a prijeći u novu stranku, rekao je Martinčić govoreći na konferenciji za novinare o zaključcima sinoćnjeg sastanka Predsjedništva pulskoga SDP-a.

"Ograđujemo se od takvih izjava Livija Bolkovića, koji je time nanio štetu ugledu naše stranke u Puli. Za takav istup on će morati snositi političke posljedice", rekao je Denis Martinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je potvrdio da je Bolković najavio neopozivu ostavku na dužnost predsjednika pulskoga SDP-a.

Martinčić je izrazio žaljenje zbog toga jer je Bolković, "bez obzira na sve, dao velik doprinos u afirmaciji SDP-a" na tom području.

U novu stranku Istarskih socijaldemokrata, čiji su osnutak najavili Livio Bolković i predsjednik IDF-a Luciano Delbianco, trebali bi, prema najavama, ući IDF, dio pulskoga SDP-a te neki bivši članovi IDS-a.

Potpredsjednica pulskoga SDP-a Vera Radolović, govoreći o koaliciji SDP-a i IDS-a u osmoj izbornoj jedinici, istaknula je kako se nada da će IDS biti vjerodostojan politički partner na tom području.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara