Puno priča, a ništa ne govori: Kosor izbjegavala odgovore na jednostavna pitanja

Puno priča, a ništa ne govori: Kosor izbjegavala odgovore na jednostavna pitanja

Foto: Goran Mehkek / Cropix

JADRANKA KOSOR vjerojatno misli da nitko ni ne primjećuje kako ona govori puno, a ne kaže ništa. Kako izbjegava odgovore na pitanja, barata isključivo frazama i floskulama i tako se samo vrti u krug. Savršen primjer bio je njeno gostovanje u Dnevniku 3 HTV-a.

Kao dokaz ovoj tvrdnji, prilažemo Kosoričin odgovor na pitanje hoće li Vlada raspisati izbore ukoliko u lipnju ne završimo pregovore s Europskom unijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne budu, onda treba slušati prijateljske riječi predsjednika Barrosa koji je jasno rekao da naprosto treba raditi. Ako to ne bi bilo u roku o kojem mi govorimo, onda bi svakako bilo u nekom drugom, ali definitivno mislim da je to moguće u ovoj godini završiti pregovore i nakon toga potpisati ugovor i ići na referendum. Zato nas čude zahtjevi da izbori budu odmah ili da budu u lipnju kao što se čulo iz nekih oporbenih stranaka, primjerice SDP-a. Da se odlučimo ne izbore odmah, onda ne bi mogli kao tehnička Vlada završiti pregovore. Tehnička vlada ne može donositi odluke vezano primjerice uz financije, a u samo finale pregovora odnosi se i na donošenje financijskih odluka".

Kosor je pristala tek istaknuti da će izbori biti raspisani i prije Ustavnog roka, tijekom 2011. godine. "Taj okvir smo dali, a rekli smo i da ćemo krajem lipnja dati datum. To bi trebalo biti dovoljno i za najnestrpljivije", rekla je Kosor kazavši da "neki koji žele izbore odmah zapravo žele da ova godina bude izgubljena".

Kosor nije željela odgovoriti ni na pitanje ima li u EU zemalja koje nam nisu sklone ("Mi tako ne razmišljamo, reforme provodimo zbog sebe"), tek se opet pohvalila da je jako zadovoljna razgovorima s Barrosom i sa Stefanom Fueleom. O konkretnim sadržajima navedenih razgovora, naravno, niti riječi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara