Pusić odgovorila Jandrokoviću: Neka se uhvati posla i pojača diplomatsku aktivnost

Foto: Joško Ponoš/ Cropix

ŠEFICA Odbora za praćenje pregovora s EU Vesna Pusić odgovorila je na današnje prozivke ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića koji je kazao da je skandalozno da Pusić "iza svog europskog imidža i europskih skuta brani korupcionaške afere stranačkih kolega iz HNS-a".

"Bolje im je da se svi skupa malo prihvate posla, a ne da se stranački nadmeću. Neka radije pojačaju diplomatsku aktivnost, jer je završetak pregovora i politička odluka", rekla je Indexu Pusić.

Osvrnula se i na Jandrokovićev spomen bivšeg gradonačelnika Zlatara, HNS-ovca Marijana Đureka koji je koncem 2009. priveden zbog sumnji u zloupotrebu položaja i ovlast. Spekulira se da je proračun Zlatara oštetio za najmanje 20 milijuna kuna, a iz stranke je suspendiran u rujnu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto kopaju po bivšim članovima, ni ne znam tko je taj siroti čovjek. Znam jedino da nije bio ni premijer, ni predsjednik stranke, ni ministar", odgovorila je Pusić.

Polemiku s Jandrokovićem uzrokovala je lančana reakcija izjava nakon jučerašnjeg nastupa premijerke Kosor pred stranačkom mladeži. Tamo je poručila da neće dopustiti da se Hrvatska zacrveni pod Zoranom Milanovićem, Pusić je potom kazala da se Hrvatska zbog HDZ-ove vladavine odavno zacrvenjela, da bi Jandroković zatvorio krug opaskom da bi se baš Pusić trebala crvenjeti "jer štiti korumpirane kolege".

Kako su sva tri aktera priče najizravnije vezana za pregovore s EU, čini se da su ispadi nervoze posljedica sve manjih izgleda da će se pregovori s EU završiti u lipnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara