Putin će provesti vikend u Berlusconijevoj raskošnoj vili

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi ovog će vikenda u svojoj raskošnoj vili na Sardiniji ugostiti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dvojica bi čelnika, kako se očekuje, trebala razgovarati o bilateralnim temama i razmotriti načine približavanja Rusije Europskoj uniji. Berlusconi, čija zemlja trenutačno predsjeda EU, rekao je kako očekuje da će Rusija u konačnici postati članicom unije, iako predsjednik Europske komisije Romano Prodi nema isto gledište.

No medijima je mnogo zanimljivija forma tog sastanka nego njegov sadržaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlusconi će Putina ugostiti u Villi Certosi, prinčevskom objektu koji dominira Smaragdnom obalom Sardinije. Na večernoj će zabavi pjevati poznati tenor Andrea Bocelli, a talijanski će premijer iskoristiti priliku kako bi svojem gostu pokazao novi egzotični vrt kaktusa koji je dao urediti u prekrasnim vrtovima vile, pišu talijanske novine u petak.

Talijanski premijer je uspostavio bliske odnose s bivšim agentom KGB-a, s kojim se ove godine susreo već pet puta, a prošlog je ljeta na Sardiniji ugostio i Putinove dvije kćeri.

Berlusconi se ponosi svojim "bliskim prijateljstvom" s nekolicinom svjetskih političkih vođa, među kojima i s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom. Sljedećeg će tjedna vjerojatno VIP tretman priuštiti i premijerima Francuske i Španjolske, koji bi također trebali doći na Sardiniju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara