Putin iz Kine otputovao u posjet Indiji

RUSKI predsjednik Vladimir Putin završio je dvodnevni posjet Kini i otputovao iz Pekinga uputivši se u posjet Indiji, javila je službena kineska agencija Xinhua (Nova Kina).

U utorak ujutro, uoči završetka posjeta, ruski se predsjednik obratio studentima pekinškog sveučilišta govorom u kojemu se usprotivio bilo kakvoj jednostranoj upotrebi sile za rješavanje međunarodnih sporova, u trenutku dok se Sjedinjene Države pripremaju za mogući udar na Irak.

´Neispunjavanje međunarodnih sporazuma apsolutno je neprihvatljivo, kao i politika dvostrukih mjerila i pokušaj da se problemi rješavaju jednostranom upotrebom sile´, rekao je Putin aludirajući na Sjedinjene Države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Putin, kojega je u posjetu sveučilištu pratio njegov kineski domaćin, predsjednik Jiang Zemin, osvrnuo se govoreći pred oko 650 studenata sveučilišta, i na kinesko-ruske odnose. On je posebice istaknuo potrebu razvoja odnosa na trgovinskom planu i na planu borbe protiv terorizma.

´U malo vremena naši su odnosi doživjeli velike promjene. Prešli smo dug put´, konstatirao je Putin.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara