Putin o slobodi medija u Rusiji

Putin o slobodi medija u Rusiji

RUSKI predsjednik Vladimir Putin izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u Kremlju da sloboda medija u Rusiji nije ni lošija ni bolja nego u drugim zemljama, javile su ruske novinske agencije.

Na upit novinara postoje li problemi sa slobodom govora u Rusiji i ako postoje gdje ih je više - u Moskvi ili regijama, Putin je odgovorio citatom iz filma.

"U poznatom talijanskom filmu izrečena je sljedeća fraza: Pravi muškarac mora uvijek pokušati, a prava žena se mora uvijek opirati". Putin je rekao da se to događa i u odnosima medija i vlasti.

"Vlasti uvijek pokušavaju smanjiti količinu kritike na svoj račun, a mediji uvijek pokušavaju iskopati sve što mogu kako bi privukli pažnju vlasti na njihove pogreške", rekao je predsjednik, a prenijela agencija RIA Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi nismo ni bolji ni lošiji od drugih zemalja", istaknuo je Putin.

Ruski predsjednik smatra da je glavna zadaća na području slobode medije osigurati "ekonomske temelje neovisnosti medija", prenosi Interfax.

"Problem ne predstavlja politički dio, nego ekonomski i ja mislim da je potrebno osigurati ekonomske temelje neovisnosti medija i upravo tim putem trebamo ići", kazao je Putin.

Akreditaciju za Putinovu konferenciju za novinare dobilo je 690 ruskih i stranih novinara, javio je Itar-Tass.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara