Putin predstavio Dumi prijedlog amnestije za Čečene

RUSKI predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je u Dumi prenio prijedlog zakona o amnestiji za čečenske pobunjenike koji predaju oružje prije 1. travnja iduće godine, objavio je Kremlj.

Tekst ističe da je amnestija "čin humanosti usmjeren na stvaranje dodatnih uvjeta za povratak mira u Čečeniju", ističe se u priopćenju Kremlja.

Putin je predložio amnestiju za osobe koje su počinile "djela protiv javnog reda" na teritoriju bivše republike Čečenije i Ingušetije od 1. kolovoza 1993. godine, odnosno prije početka prvog rata koji je izbio u prosincu 1994., i "koji su odustali od sudjelovanja u oružanim ilegalnim formacijama, prekinuli oružanu pobunu i predali dragovoljno oružje i vojni materijal prije 1. kolovoza 2003. godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst ističe da se amnestija ne odnosi na osobe koje su počinile ubojstva, otmice, silovanja i oružane napade te "druge teške zločine", kao i na strane državljane.

Moskva je redovito govorila o sudjelovanju stranih plaćenika, posebice državljana arapskih zemalja na strani čečenskih pobunjenika.

(Hina) bis rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara