Putin završio trodnevni službeni posjet Bugarskoj

RUSKI predsjednik Vladimir Putin završio je u ponedjeljak svoj prvi službeni posjet Bugarskoj sudjelovanjem na svečanosti obilježavanja 125. obljetnice oslobađanja Bugarske od turske vlasti.

´Moramo ojačati prijateljstvo između Rusije i Bugarske kako bismo ostali vjerni idealima naših predaka. Imajući na umu ono najbolje iz naših odnosa u 19. i 20. stoljeću, moramo misliti na budućnost´, rekao je Putin okupljenima na planini Šipka, gdje su vođene ključne bitke Rusko-turskog rata 1877.-78. godine, koji je doveo do neovisnosti Bugarske.

´Uvjeren sam da će rusko-bugarska suradnja dati važan doprinos ujedinjenoj, prosperitetnoj i neovisnoj Europi´, kazao je Putin.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su gotovo čitavo desetljeće nakon pada komunizma odnosi između Rusije i Bugarske bili gotovo zamrznuti, Putinov posjet bi trebao dati poticaj jačanju veza između dviju bivših komunističkih saveznica.

Drugog dana trodnevnog posjeta, u nedjelju, Putin i bugarski predsjednik Georgij Parvanov potpisali su desetak bilateralnih sporazuma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara