Putnički avion preletio pistu u Hondurasu, pilot i putnik poginuli

AVIONSKA nesreća dogodila se u Tegucigalpi, prijestolnici Hondurasa, u kojoj su smrtno stradali pilot i putnik.

Nesreća se dogodila kada je putnički avion prilikom slijetanja preletio pistu i strugao po zemlji sve dok nije završio na jednoj od gradskih ulica, gdje se naposljetku i zaustavio.

Trup aviona na nekoliko je mjesta popucao, dok je pilotska kabina potpuno uništena prilikom udara u "jumbo" plakat. Vatrogasci su ispod lijevog avionskog motora pronašli najmanje dva zdrobljena automobila.

Više od 7.500 litara avionskog goriva iscurilo je iz avionskih spremnika, dok je policija pokušavala udaljiti nekoliko stotina radoznalih svjedoka nesreće i prolaznika.

"Sletjeli smo... i onda sam odjednom čuo izuzetno jak i glasan udar", rekao je za Associated press Roberto Sosa, jedan od putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Avion sa 124 putnika iz Hondurasa, El Salvadora i Costa Rice, uzletio je iz San Salvadora u 8.30 ujutro po lokalnom vremenu. U glavnom gradu Hondurasa trebao je nakratko sletjeti, a konačni cilj leta bio je aerodrom u Miamiju u SAD-u.

Osim dvoje poginulih, nekolicina ljudi je ozlijeđena i prevezeni su obližnje bolnice.

Najgora nesreća koja je zadesila ovaj aerodrom dogodila se 1989. godine, kad se avion na lokalnom letu u Hondurasu zabio u obližnje brdo pri čemu su poginule 133 osobe.

B.V.
Foto: TVC Honduras

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara