Putnik s kruzera na kojem je poginulo dvoje ljudi: Valovi su bili spektakularni

Putnik s kruzera na kojem je poginulo dvoje ljudi: Valovi su bili spektakularni

Tekst: I.Ka. / Z.J. / I.Kri.
Foto: AFP
Video: YouTube

DVOJE putnika, koji su putovali na kruzeru Louis Majesty koji plovi pod zastavom Malte, poginulo je kada su jaki valovi udarili u brod. Prema pisanju tamošnjih medija, nesreća se dogodila na brodu Louis Majesty koji je prevozio 1.790 putnika, a putovao je iz Barcelone u Genovu. Na brodu je u trenutku nesreće bilo i 580 članova posade.

Prema informacijama koje prenosi slovensko Delo, na brodu Louis Majesty se nalazilo i 56 Slovenaca, od kojih su troje pretrpjeli lakše ozljede.

Ženi slomljene obje noge

Valovi visine desetak metara udarili su u brod. U trenutku nesreće još najmanje 14 osoba je ozlijeđeno. Među 14 ozlijeđenih se nalazi i 62-godišnjakinja koja je pretrpjela teže ozljede. Ženi su, naime, slomljene obje noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nesreće je kapetan brod usidrio u Barceloni, a žrtve su odmah evakuirane. Prema podacima grčke policije, jedna od žrtava je imala njemačku, a druga talijansku putovnicu.

Valovi razbili prednja stakla broda

Glasnogovornik pomorske kompanije Louis Cruise Lines kazao je da su brod pogodila tri "abnormalno visoka vala", prenosi Associated Press. Valovi su poplavili kabine, razbili prozore na restoranu te prestrašili mnoge putnike. 73-godišnji Francuz Claude Cremex rekao je kako je  u trenutku kada su valovi pogodili brod bio u svojoj kabini te se odmarao. Iz tvrtke Louis Cruise Lines potvrdili su da su brod pogodila tri velika vala od osam metara koji su razbili prednja vjetrobranska stakla.

Cremex je izjavio da nije vidio valove, ali je vidio štetu koju su oni počinili. "Bilo je spektakularno", kazao je kada je brod pristao u luku u Barceloni. "Mnogo vode je ušlo u brod te je dosta kabina bilo poplavljeno", kazao je Cremex, koji je putovao sa suprugom, te dodao da su mnogi ljudi bili prestrašeni. Iz Ureda španjolskog ministra unutarnjih poslova poslano je izvješće da će istražitelji pregledati brod.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara