Račan doputovao u Bugarsku

HRVATSKI premijer Ivica Račan doputovao je u srijedu u jednodnevni službeni posjet Bugarskoj.

Nakon svečanog dočeka i polaganja vijenca na Spomenik neznanom vojniku, Račan će se uputiti na sastanak sa svojim kolegom i domaćinom, bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburggotskim.

Dvojica premijera prvo će razgovarati u četiri oka, a nakon 20-ak minuta pridružit će im se i članovi izaslanstava. U hrvatskom se još nalaze ministar europskih integracija Neven Mimica, ministar zdravstva Andro Vlahušić i zamjenik ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović.

Prema najavama, glavne teme razgovora bit će bilateralna i gospodarska suradnja, stanje u regiji i približavanje Europskoj uniji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon susreta, a uoči tiskovne konferencije dvaju premijera, ministri zdravstva Hrvatske i Bugarske Andro Vlahušić i Božidar Finkov potpisat će međudržavni ugovor o suradnji u zdravstvu i medicini.

Račana tijekom popodnevnog boravka u Sofiji očekuju i susreti s predsjednikom države Georgijem Parvanovim i parlamenta Ognjenom Gerdžikovim.

Prije povratka u Zagreb, Račan će nazočiti svečanoj večeri koju u njegovu čast priprema bugarski premijer Simeon Sakskoburggotski.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara