Račan i Mesić: U slučaju generala Stipetića poštivat ćemo zakon

Račan i Mesić: U slučaju generala Stipetića poštivat ćemo zakon
PREDSJEDNIK države Stjepan Mesić i Vlade Ivica Račan izjavili su danas nakon sastanka u Banskim dvorima da će se o statusu načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske generala Petra Stipetića držati zakona.

Na novinarski upit jesu li razgovarali o Stipetićevu umirovljenju (navršio je 65 godina i po zakonu bi trebao u mirovinu), Mesić je odgovorio da su razgovarali o tome kako što prije preustrojiti vojsku, uskladiti preustroj s potrebama i ciljevima Oružanih snaga te o sudjelovanju ljudi koji taj preustroj mogu što prije obaviti.

Dodao je da je u tome uloga generala Stipetića velika, da je i do sada učinio maksimalno i da sigurno neće biti isključen iz daljnjeg preustroja. Upitan što to znači, odgovorio je da će Stipetićeve usluge biti i dalje potrebne.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Račan tomu je dodao da je Stipetić uvelike pridonio preustroju HV-a te da nema razloga da ne pridonosi i ubuduće.

´I predsjednik Mesić i predsjednik Vlade štite i štitit će zakonitost. Nema razloga da bude drukčije. Ako general Stipetić bude umirovljen, njegov doprinos očekujemo i dalje. Strpite se da se to pitanje riješi i tvrdim da će biti riješeno´, poručio je Račan.

Na novinarsko pitanje o statusu drugih visokih časnika čija se imena spominju u vezi s umirovljenjem te hoće li Stipetić biti umirovljen i možda dobiti neko savjetničko mjesto, Mesić je opetovao da će se poštivati zakon.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara