Račan: Koalicija će nastojati dogovoriti dinamiku rada Sabora

NA PREDSTOJEĆEM sastanku "petorke" najavljenom za srijedu, vladajuća koalicija nastojat će dogovoriti dinamiku rada Sabora do kraja mandata, rekao je premijer i predsjednik SDP-a Ivica Račan nakon završetka večerašnje redovne sjednice Predsjedništva SDP-a.

"Pred Saborom je težak posao, pa ne treba nepotrebnim političkim raspravama gubiti vrijeme, koje je potrebno za usklađivanje hrvatskoga zakonodavstva prema zahtjevima EU", rekao je Račan.

Dodao je da je zbog predizbornog vremena normalno da oporba djeluje otežavajuće", te da će zbog toga vladajuća kolicija pokušati dogovoriti da barem zastupnici koalicije efikasno i odgovorno odrade taj važan posao za strateške interese Hrvatske.

Iz izvora u Saboru danas se neslužbeno doznalo da bi se zbog opsega toga posla mogle održati dvije izvarnedne sjednice, u srpnju i kolovozu.

Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a zatvorenoj za javnost raspravljao se o tempu donošenja zakona i odluka vezanih za ulazak RH u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedništvo je raspravljalo u kojim terminima bi se donosio, primjerice, ZOR (sada ili u rujnu), ili Zakon o stečaju, doznaje se iz SDP-a.

Radi se o 76 odluka i zakona koje bi Sabor trebao donijeti radi usklađivanja sa zakonodavstvom EU-a. Hrvatska treba do 31. listopada odgovoriti i na četiri tisuće pitanja, što ih je pred RH postavila Europska komisija.

Vezano za taj datum u vladajućoj koliciji kalkulira se i s datumom predstojećih parlametarnih izbora, koji bi se mogli održati u studenom ove ili u veljači iduće godine.

Kako se doznaje iz SDP-a, ako se izbori budu održavali u studenom, Sabor bi se raspustio u listopadu, a Vlada bi mogla predložiti donošenje proračuna za 2004. koji bi bio usvojen nakon izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara