račan: ministri će odustati od stranačkih interesa u korist vladinih prioriteta

Premijer Ivica Račan izjavio je danas da su se njegovi ministri suglasili da će idućih mjeseci u središtu njihova rada biti Vladini prioriteti, a ne stranački interesi, da će se rezultati Vladina rada usklađenije predstavljati, te da će se u Banskim dvorima osnovati svojevrsni informativni pool.

Tražio sam od članova Vlade da posao oko EU bude prioritet, a ne stranački interesi, izjavio je Račan nakon radne Vladine sjednice, sazvane kako bi ministri utvrdili minimalna pravila igre do kraja mandata.

Ministri su, kaže, preuzeli obvezu da će prioritet u idućih pet, šest mjeseci imati strateške zadaće Vlade.

Najavio je da će se od ministara koji se ne budu mogli držati dogovora tražiti da svoje mjesto prepuste drugome.

Potvrdio je da su se s današnjim dogovorom suglasili i ministri Radimir Čačić i Željko Pecek koji su u medijima proteklih dana najčešće spominjani zbog "soliranja".

Račan je poručio da nije prihvatljivo niti dozvoljeno prisvajanje (dobrih) rezultata od pojedinaca i pojedinih resora, a prepuštanje slabosti Vladi u cjelini.

Najavio je da će se unijeti više reda u predstavljanju Vladina rada i rezultata, koordinirat će se što će raditi Vlada u cjelini, a što pojedini resori.

Kako će se to konkretno organizirati i provesti bit će jasnije nakon Vladine sjednice u idući četvrtak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račan ističe da se neće dopustiti "solističke marketinške akcije" pojedinih ministara i ministarstava. To više bez koordinacije u Vladi neće biti moguće i neće biti dozvoljeno, naglasio je premijer.

Naglašava da će se informiranje raditi na odgovoran način i da će se "izbjeći pseudoreklamiranje bilo koga".

Račan je najavio da će na sjednici u idući četvrtak njegovim savjetnikom za komunikacije biti imenovan Krešimir Macan.

"To je jedan od poteza, bit će ih više", kazao je premijer.

Najavio je pritom da će biti kadrovskih poteza, da će se formirati svojevrstan informativni pool u Vladi, te na istom poslu angažirati i marketinške agencije.

Račan je istaknuo da je današnja radna, za javnost zatvorena Vladina sjednica u Vili Prekrižje druga Vladina sjednica u punom sastavu. Ministri su u punom sastavu bili još samo na prvoj sjednici Vlade.

(Hina) bn/um dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara