Račan: Obnova Vukovara bila je u samu središtu Vladine pozornosti

PREDSJEDNIK Vlade i SDP-a Ivica Račan ustvrdio je danas kako su obnova i razvoj grada Vukovara u prošle četiri godine bili u samu središtu pozornosti rada Vlade.

Kao predsjednik SDP-a Račan se u Vukovaru susreo s članovima županijske i gradskih organizacija SDP-a Vukovarsko-srijemske županije.

Na konferenciji za novinare uoči tog sastanka zatvorena za javnost Račan je podsjetio kako je dosadašnja koalicijska Vlada donijela Zakon o obnovi i razvoju grada Vukovara, a na prošloj sjednici prihvatila je i Program obnove i razvoja Vukovara u iduće četiri godine. Po njegovim riječima u iduće četiri godine u obnovu i razvoj grada Vukovara država kani uložiti više od 1,5 milijardi kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit kad očekuje da bi se mogla sastaviti nova Vlada, kazao je kako bi se "to svakako trebalo biti najkasnije do sredine siječnja iduće godine". "Bilo bi dobro da nova Vlada počne što prije raditi i da preuzme odgovornost za daljnji razvoj Hrvatske", ocijenio je Račan.

Osvrnuvši se na jučerašnji istup Florijana Borasa, izaslanika predsjednika HDZ-a Ive Sanadera, na svečanosti otkrivanja kipa Franje Tuđmana u Širokome Brijegu, Račan je izrazio nadu kako je "Borasov istup jedan od zakasnjelih govora mržnje". "Zabrinjava da je to izgovorio Sanaderov izaslanik, ali ne bojimo se revanšizma", poručio je Račan.

Boras je jučer, kako prenose neki mediji, uz ostalo izjavio kako su "Račan i njegovi komunisti ponizili Hrvate, Domovinski rat, branitelje i njihove majke" te kako je Hrvatska "gospodarski u stečaju i duhovno rashrvaćena".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara