Račan odbacio pisanje jednog medija da će SDP odustati od gospodarskog pojasa

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan odbacio je danas pisanje jednog dnevnika da će SDP odustati od proglašenja gospodarskog pojasa i ponuditi alternativu, primjerice, proglašenje ribarske zone.

Takav stav SDP nije zauzeo. SDP će stav o gospodarskom pojasu zauzeti nakon razmatranja s partnerima u koaliciji, izjavio je Račan na konferenciji za novinare u Banskim dvorima.

Rekao je da ne zna za spomenuti stav SDP-a te u šali dodao da je to bilo moguće samo ako je stranka zaključila nešto drugo u protekla tri dana dok je bio u radnom posjetu Velikoj Britaniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najavio je da će vladajuća koalicija, prije nego Vlada definira svoj prijedlog o gospodarskom pojasu, vrlo pažljivo odvagnuti što valja predložiti u zaštiti gospodarskih i ekoloških interesa u Jadranu, vodeći računa da to bude dugoročno dobar potez.

Ovih dana, nakon trezvene analize, predložit ćemo što treba učiniti da zaštitimo gospodarske i ekološke interese, a da na drugoj strani ne ugrozimo strateški interes - ulazak u EU, kazao je Račan.

Odbio je komentirati ocijene da je u priči oko gospodarskog pojasa napravljena diplomatska pogreška, priznavši tek da je inicijativa izišla u javnost prije nego što je Vlada završila svoje ranije započete aktivnosti oko toga.

No, stilovi u politici su različiti, pa i ocijene što je dobro, a što nije uraditi, kazao je Račan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara