Račan razgovarao s crnogorskim predsjednikom Vujanovićem

HRVATSKI premijer Ivica Račan primio je u utorak crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića kojeg je izvijestio o želji Hrvatske da pomogne u uspostavi stabilnosti u cijeloj regiji, priopćila je hrvatska Vlada.

"Hrvatska je politički i gospodarski stabilna zemlja i želi pomoći u uspostavi stabilnosti u cijeloj regiji", rekao je Račan, pojasnivši da je njezina geopolitička pozicija takva da mora povezivati regiju.

"Zainteresirani smo za dobru suradnju sa susjedima", dodao je premijer Račan, priopćila je Vlada.

Šef hrvatske vlade je s tim u svezi istaknuo kako treba ojačati gospodarske veze i suradnju između dvije zemlje jer je to jedino pravo i trajno vezivno tkivo između zemalja u modernom svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Vujanović čestitao je Hrvatskoj na postignutim rezultatima u reformama, posebice na makroekonomskoj stabilnosti i ostvarivanju razvojnih projekata.

Također je naglasio kako Crna Gora podržava put Hrvatske prema Europskoj uniji i naglasio kako Crna Gora želi na svom putu prema europskim integracijama učiti iz hrvatskog iskustva, priopćila je Vlada.

"I Crna Gora provodi teške reforme, ali se nadamo da će se već ove i sljedeće godine osjetiti njihovi pozitivni rezultati", rekao je Vujanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara