Račan u Berlinu počinje lobističku turneju za EU

POSJETOM premijera Ivice Račana Berlinu planiranom za ponedjeljak 20. siječnja počinje lobistička turneja Hrvatske za podršku hrvatskom zahtjevu za članstvo u EU, doznaje se u hrvatskoj Vladi.

Premijer Ivica Račan u Berlinu će se sastati s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroderom.

U okviru lobističke turneje premijer Račan, predsjednik države Stjepan Mesić te ministri vanjskih poslova i europskih integracija Tonino Picula i Neven Mimica posjetit će još i Pariz, London, Madrid, Rim, Atenu, Beč.

Popis destinacija time nije iscrpljen, jer Hrvatska želi iskoristiti svaku mogućnost da dobije podršku u svojoj nakani priključenja EU, izjavio je novinarima premijer Račan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zasad su dogovoreni termini za posjet premijera Račana Bruxellesu, 27. siječnja te Ateni 18. veljače.

Premijer Račan odbacuju primjedbe da se u ovoj inicijativi prikupljanja podrške za hrvatsku kandidaturu za članstvo u EU-u radi o izbornom potezu njega i njegova SDP-a.

Koalicijski partneri suglasni su da je ovo povijesna prilika Hrvatske za individualni priključak EU, da je to prilika koja se ne smije propustiti, rekao je premijer.

U petak, 17. siječnja u Zagrebu se sastaju čelnici kvadrilaterale, odnosno premijeri Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije, a Hrvatska na tom sastanku očekuje podršku svojih susjeda za priključenja EU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara