Račan u Bratislavi: RH će do 2006. ispuniti sve obveze za ulazak u EU

HRVATSKA je ostvarila više od 65 posto obveza, a do 2006. planira ispuniti sve svoje obveze za pridruživanje Europskoj uniji, rekao je u Bratislavi hrvatski premijer Ivica Račan.

"Zbog rata i djelom loše politike, Hrvatska je malo zaostala, ali sad ubrzava pridruživanje i već je ostvarila više od 65 posto obveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Planiramo ih ispuniti tijekom 2006., a na EU-u je da odluči kad će nas primiti", rekao je Račan nakon razgovora sa slovačkim premijerom Mikulašem Dzurindom uoči otvaranja hrvatsko-slovačkog Gospodarskog foruma.

Hrvatska je u veljači podnijela zahtjev za kandidaturu u EU. Slovački premijer, čija zemlja od 2004. ulazi u Uniju, čestitao je Hrvatskoj na podnošenju zahtjeva i izrazio slovačku podršku hrvatskim nastojanjima da se do 2007. pridruži EU-u.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvjeren sam da će 2007. biti za Hrvatsku važna kao 2004. za Slovačku", rekao je Dzurinda na otvaranju Gospodarskog foruma.

Na Forumu na kojem se hrvatsko gospodarstvo predstavlja Slovačkoj, sudjeluju predsjednik HGK Nadan Vidošević, ministrica turizma Pave Župan Rusković, te predstavnici hrvatskih tvrtki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara