RAČAN U PONEDJELJAK U DRUGOM SLUŽBENOM POSJETU SARAJEVU

Hrvatski premijer Ivica Račan boravit će u ponedjeljak u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će se sastati s najvišim dužnosnicima te zemlje.

Riječ je o drugom službenom posjetu Račana susjednoj zemlji otkako je 2000. godine postao hrvatskim premijerom.

On bi se u ponedjeljak u Sarajevu trebao sastati s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem i članovima Predsjedništva BiH, zatim s predsjedavajućim Zastupničkog doma Šefikom Džeferovićem, predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Velimirom Jukićem, s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem, kardinalom Vinkom Puljićem i najvišim dužnosnicima katoličke Crkve u BiH.

Prema najavama, glavne teme razgovora bit će realiziranje projekta izgradnje cestovnog koridora V c koji preko BiH treba povezati Budimpeštu i Ploče, pitanje provedbe Sporazuma o slobodnoj trgovini, te uređivanje imovinsko-pravnih odnosa između dvije zemlje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Račanov prvi boravak u Sarajevu, neposredno nakon izbora 2000. godine, bio je usmjeren na to da bosanskohercegovačkoj strani pokaže kako je u odnosima dvije zemlje nastupilo razdoblje novih odnosa što je odmah i pozdravljeno u susjednoj zemlji.

Naglašenu želju za prevladavanjem ratnog naslijeđa i optimizam koji je te nakane pratio nisu međutim slijedili očekivani konkretni rezultati. Od drugog se posjeta hrvatskog premijera u Sarajevu očekuje da će donijeti željeni obrat, čemu u prilog govori i izuzetno jak sastav izaslanstva koje prati Račana.

Uz njega će biti ministar vanjskih poslova Tonino Picula, ministar prometa, pomorstva i veza Roland Žuvanić, ministar graditeljstva i obnove Radimir Čačić, te premijerova bliska suradnica Gordana Sobol.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara