Racija njemačke policije protiv islamističkih organizacija

Njemačka policija u srijedu je diljem Njemačke poduzela niz racija usmjerenih protiv islamističkih organizacija, priopćilo je državno odvjetništvo. L

Racije su izvršene u pet saveznih pokrajina, s težištem na jugu Njemačke, a uperene su protiv 24 pripadnika islamske mreže za koje se sumnja da su logistički i financijski pripremaju terorističke napade u inozemstvu, posebice u Iraku. Kod osumnjičenih se uglavnom radi o osobama arapskog podrijetla koje legalno borave u Njemačkoj.

Kako je nadalje priopćeno, istražni organi već dulje vrijeme prate aktivnosti ove grupe te su pritom primijećene "akcije skupljanja priloga za terorističke djelatnosti". Dvojica osumnjičenih su također neko vrijeme proveli u islamističkim kampovima u Afganistanu. Policija se nada da će kroz zaplijenjeni materijal, koji između ostalog sadrži video kazete i kompjutere, steći nova saznanja o djelovanju ekstremnih islamista u Njemačkoj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je priopćeno, današnja akcija nije povezana sa sličnom udarom protiv ekstremista prije dva tjedna, prilikom kojeg su uhićene 22 osobe.

(Hina) xnkre ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara