Radeljak, direktor 5 poduzeća, tvrdi da je siromah i traži socijalni stan

JOSIP DIKAN RADELJAK traži od zagrebačkih vlasti da njegovoj kćeri Lani dodijele gradski stan "sramotne veličine od 30-ak kvadrata" u kojem je nekad živjela tragično preminula Ena Begović.

"U Hrvatskoj ne posjedujem ništa. Siromah sam. Ovdje nisam ni prijavljen, nego već 35 godina živim u Rimu" – prenosi Jutarnji riječi Radeljaka koji tvrdi kako je Ena na stan imala stanarsko pravo.

Grad je zahtjev Radeljaka odbio jer prema Zakonu, djevojčica Lana trebala je u tom stanu s majkom živjeti dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog toga što je Grad odbio njegov zahtjev, Radeljak je podnio tužbu protiv Grada u kojoj tvrdi da je u tom stanu živio sa suprugom i kćeri od 1. srpnja 2000. godine, te da "on, njegov bračni drug i maloljetna djeca nemaju stan ili kuću na području Republike Hrvatske".

Međutim, Jutarnji list doznaje kako Radeljak posjeduje stan u Splitu površine 87,7 kvadrata, a Grad Supetar vodi Radeljaka kao dužnika komunalija za kuću površine 170 kvadrata. Radeljak ima i stan u Dubrovniku, a prema informacijama Jutarnjeg lista živi u elitnom stanu na zagrebačkom Preradovićevom trgu. Radeljak tvrdi kako ništa od navedenog ne posjeduje, te izjavljuje kako je sramotno što Lani ne daju stan u kojem je živjela njena majka.

Jutarnji dodaje kako se Radeljak do sada u Hrvatskoj predstavljao kao uspješan poslovni čovjek, te osim što je zastupao strane tvrtke, vlasnik je pet privatnih poduzeća registriranih u Zagrebu.

Zanimljivo je i da je "siromah" Radeljak za kupnju dionica Slobodne Dalmacije ponudio 26 milijuna kuna, a sada traži stan, kako je rekao, "sramotan u smislu veličine (30-ak kvadrata)" za svoju kćer Lanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara