Radikalni islamisti planirali napad na katoličke crkve u BiH?

Radikalni islamisti planirali napad na katoličke crkve u BiH?

PET uhićenih u Sarajevu i Bihaću proteklog tjedna pod sumnjom da su umiješani u terorističke aktivnosti radikalni su islamisti koji su planirali napade na katoličke crkve u Bosni i Hercegovini, tvrde "Nezavisne novine".

Ovaj banjalučki list poziva se na neimenovane izvore bliske istrazi koji tvrde da su uhićeni planirali napad na katoličke crkve.

Policija Federacije BIH uhitila je navedenu petoricu u četvrtak nakon što je obavila pretragu četiri objekta u Sarajevu i dva u Bugojnu. Od petorice jedna osoba je puštena na slobodu dok je ostalima određen jednomjesečni pritvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Identitet uhićenih nije službeno potvrđen, no bosanski mediji tvrde da se radi o Rijadu Rustempašiću, Muhamedu Meci, Abdulahu Handžiću, Edisu Veliću i Muhamedu Fičeru.

Pretpostavlja se da je vođa skupine bio Rijad Rustempašić, u čijoj kući je pronađeno najviše naoružanja i vojne opreme. Rustempašić već ima policijski dosje zbog sumnji u povezanost s terorizmom, a za vrijeme rata je bio pripadnik postrojbe "El mudžahid" koja je djelovala u sastavu Armije BiH koja je okupljala uglavnom dragovoljce iz islamskih zemalja.

D.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara