Radnici Imostroja najavili prosvjed na Markovom trgu

U OTVORENOM pismu, kojeg su u petak sa zajedničkog skupa Vladi RH i premijeru Sanaderu uputili bivši djelatnici imotskog Imostroja, zajedno s svojim sindikalnim čelništvom predvođenim Jozom Marićem, voditeljem Županijskog ureda HUS-a, najavljuju prosvjedni  skup  u četvrtak 3. veljače  na Trg sv. Marka u Zagreb, javlja Radio Imotski.

Tridesetak bivših uposlenika u ime 168 svojih kolega izrazili su svoju ogorčenost neprovođenjem legitimne odluke Vlade RH od 2.rujna i 29.prosinca prošle godine. Tom odlukom Vlada se odriče u cijelosti razlučnog prava nad imovinom Imostroja, te ustupa svojih 6,2 milijuna kuna za isplatu zaostalih plaća i potraživanja djelatnika Imostroja, koji od 1999. godine nisu primili niti kune.

Otvoreno pismo radnika Imostroja objavljujemo u cijelosti:

"Dosta nam je više povlačenja za nos, jer dobivajući "pouzdane" informacije od visokih dužnosnika Vlade, Ministarstva financija, Središnjeg Zavoda za upošljavanje, Državnog odvjetništva, kako je sve gotovo i da su oni učinili sve u skladu s Vladinom odlukom, čovjeku se čini idealnim. A kada tamo, iz Trgovačkog suda u Splitu iz kojeg bi trebala krenuti i konkretna isplata, nema još nikakvih vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Imostroja nisu zaslužili da ih se ponižava i da se na njihov račun u predizbornoj kampanji sakupljaju politički poeni, a sada nikome više za njih nije stalo. Vlada neprovođenjem svojih odluka upravo pridonosi buktanju agonije nezadovoljstva, ali i socijalno teškom trenutku u kojemu se nalaze mnogi bivši uposlenici.

Sva naša dosadašnja nastojanja nisu donijela nikakve rezultate i zato smo odlučili doći u Zagreb na Markov trg  3.veljače i javno pitati premijera Sanadera, tko i zašto ne provodi legitimnu odluku njegove Vlade, koja je u Imotskoj krajini oduvijek dobivala značajnu podršku.

Želimo skrenuti pozornost i hrvatskoj javnosti, jer je itekako znala kada su se valjale takozvane afere vezane uz naš Imostroj, a danas nitko ne pita zašto 168 bivših uposlenika punih šest godina niti kune nije primilo. Ne tražimo ničije, već svoje mukom zarađeno."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara