Radnici tvrtke ´Naprijed´ dobili rješenja o otpremninama

Radnici tekstilne industrije ´Naprijed´ u stečaju, bivšeg ´NIK´a Josipa Gucića, dobili su danas rješenja o otpremninama, izvijestio je Novi sindikat (NS).

Njih 619 primit će otpremnine za posljednjih devet godina rada u toj tvrtki, a ne, kako su ranije tražili, za ukupan staž proveden u bivšem ´NIK´-u.

Otpremnine će iznositi 1.123 kuna po godini staža, a prve dvije bit će isplaćene 13. prosinca, izjavio je Hini glavni tajnik NS-a Tomislav Kiš.

Dodao je da će ostatak radnici dobiti nakon prodaje zemljišta tvrtke koje nije pod hipotekom te prodaje strojeva i gotove robe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stečaj u tvrtki ´Naprijed´ otvoren je u siječnju 2001. godine, zbog više od 600 milijuna duga raznim vjerovnicima, najviše Zagrebačkoj i Privrednoj banci.

Nakon što je Stečajno vijeće procijenilo da nema osnove za nastavak proizvodnje, na Zavodu za zapošljavanje od danas je 400 radnika tvrtke, koja je prije 1990. zapošljavala preko 2.000 radnika.

Oni za stečaj optužuju bivšeg vlasnika, nesposobne Uprave i Stečajnog upravitelja, koji, tvrde radnici, unatoč interesu brojnih kupaca, nisu ugovorili nove poslove.

Kiš je rekao da su radnici, koji su se danas okupili u prostorijama tvrtke, vijest o otpremninama primili burno, ´jer im je postalo jasno da su nepovratno izgubili posao´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara