Radnicima Željezare Split isplaćena jedna zaostala plaća

UPRAVA Željezare Split priopćila je danas da je 416 radnika Željezare dobilo prvu od sedam zaostalih plaća.

Radnicima je isplaćena puna plaća za kolovoz prošle godine, a novac je dobiven od prodaje proizvodnih zaliha za 2,4 milijuna kuna.

Uprava se obvezala da će ispuniti dogovor postignut prije dva tjedna na skupu zaposlenika Željezare, po kojem će radnici dobiti prvu plaću prije pokretanja prozvodnje, a nakon toga u roku petnaest dana trebaju dobiti drugu plaću, te ostalih pet do kraja godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska udruga sindikata (HUS) izrazila je zadovoljstvo Upravom i njezinim naporima da spasi Željezaru ističući da "to ne mogu reći za Vladu" koja je, po riječima dopredsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića, "troma" u rješavanju problema Željezare. Matijašević je podsjetio da je Željezara već dva mjeseca u mraku jer joj je HEP, zbog duga od 7,5 milijuna kuna, obustavio isporuku električne energije.

U Željezari kažu da će Vlada na sjednici u četvrtak raspravljati o problemu splitske Željezare, te su izrazili uvjerenost da će se ubrzo donijeti odluka za pokretanje proizvodnje.

Po riječima člana Uprave Jurice Fjamenga, napravljen je dobar poslovni plan u kojemu se predviđa da će tvornica do kraja godine ostvariti prihod oko 350 milijuna kuna i moći ispunjavati sve svoje obveze, pod uvjetom da joj HEP što prije osigura isporuku struje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara