Radno zasjedanje biskupa zagrebačke metropolije

POD predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa Josipa Bozanića u Biskupskom domu u Đakovu održano je 20. radno zasjedanje biskupa zagrebačke metropolije.

Uz nadbiskupa, u zasjedanju su sudjelovali đakovački i srijemski biskup Marin Srakić, pomoćni biskupi Đuro Gašparović i Đuro Hranić, varaždinski biskup Marko Culej, požeški biskup Antun Škvorčević te zagrebački pomoćni biskupi Josip Mrzljak i Vlado Košić.

Na sastanku su biskupi hrvatsko-slavonske crkvene pokrajine razgovarali o pripremama za treći Papin posjet Hrvatskoj te o radu Interdijecezanskog sjemeništa na Šalati i još nekih crkvenih obrazovanih ustanova.

"Zasjedanje se održava u vrijeme intenzivnih priprema za dolazak Svetog Oca našoj Crkvi i domovini, a posebna nam je radost što će Papa posjetiti i đakovačku i srijemsku biskupiju za kojom su četiri godine sinodskog hoda", rekao je biskup Srakić uoči zasjedanja.

Nadbiskup Bozanić izjavio je da je treći Papin posjet Hrvatskoj, odnosno gradovima zagrebačke, splitske i riječke metropolije te zadarske nadbiskupije, velik blagoslov Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara