Radoš: Libra će u Sabor s vlastitim imenom i programom ili nikako

PREDSJEDNIK Libre Jozo Radoš najavio je danas da će ta stranka u Hrvatski sabor ući s vlastitim imenom i programom ili nikako.

"Nećemo se šlepati ni s kim, niti ćemo se trpati na tuđe izborne liste", rekao je Radoš na sjednici Vijeća te stranke.

Dodao je da je Libra razgovarala s predstavnicima dviju stranaka, ali da je trenutačno bliže rješenju da na izbore iziđe samostalno, iako nikomu neće zatvarati vrata.

Podnoseći izvješće o jednogodišnjem radu stranke, ustvrdio je da je teško djelovati "po principu na kojem djeluje Libra", ali da će ona i dalje slijediti temeljne vrijednosti kao što su rad i znanje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bismo mogli slijediti politiku lakih rješenja i nastavit ćemo provoditi svoju politiku pa makar bili posljednji mohikanci", ustvrdio je Radoš.

Govoreći o doprinosu Librinih članova radu Vlade, ocijenio je da su oni iznijeli najteži posao, od suradnje s Haagom do pokretanja reformi u obrani i zdravstvu, zbog čega, kako kaže, mogu biti ponosni.

Osvrnuvši se na proteklih mjesec i pol dana, rekao je da su među najvažnijim temama prevladavala politički napuhana pitanja, kao što su požari, vanjski dug i gospodarski pojas na moru. Umjesto toga, smatra Radoš, važnija je proračunska stabilnost. Probijanje proračunskih stavki u ministarstvima obrane i unutarnjih poslova za 600 milijuna kuna i to najvećim dijelom zbog isplate plaća pokazuje da se odustalo od smanjenja javne potrošnje, upozorio je Radoš.

Najavljeno je da će 20. listopada biti održana prva izborna konvencija stranke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara