Rafael Correa imenovan novim predsjednikom Ekvadora

DANAS je u Ekvadoru službeno imenovan novoimenovani predsjednik Rafael Correa, koji je obećao "građansku revoluciju".

Prijedlozi koje je Correa iznio uključuju nove mjere smanjivanja vanjskog duga te ograničavanje američkoh mješaja u ekvadorske državne poslove, prenosi BBC.

Correji neće u tome biti nimalo lako jer će se morati suočiti s kongresnom vlasti koja ga ne podržava, a pri tom također mora paziti da se ne zamjeri izbornom odboru koji je prijevremeno svrgnuo zadnja tri predsjednika Ekvadora. Njegovoj su inauguraciji prisustvovali španjolski prince, Iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinejad te većina političkih vođa iz zemalja Latinske Amerike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ceremoniji, koja se održala u gradu Zumbahua, u Andama, uz njega su stajali njegovi ključni saveznici iz te regije: predsjednici Venecuele Hugo Chavez i Bolivije Evo Morales.

"Neću vas nikad iznevjeriti. Zajedno ćemo pokrenuti pravu demokratsku revoluciju, u skladu s ustavom, ali ipak revoluciju. Provest ćemo radikalne i brze provmjene nad postojećim modelom vlasti punim eksploatacije i nepravde", poručio je Correa svekolikom pučanstvu koje je došlo prisustvovati inauguraciji.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara