Raspisan natječaj za nagradu "Prof. dr. Marijan Hanžeković"

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković raspisala je natječaj za dodjelu istoimene godišnje nagrade za 2005. na koji je potrebno poslati članke znanstvenog i stručnog sadržaja sa šireg područja financija, a sve radove na hrvatskom ili engleskom jeziku treba predati najkasnije do 1. lipnja ove godine. L

Osobito su poželjni radovi o ekonomskim, pravnim i institucionalnim temama važnim za razvoj Republike Hrvatske, a traže se radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje, priopćeno je iz Zaklade "Prof. dr. Marijan Hanžeković".

U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi dok će se pri ocjeni radova vrednovati kvaliteta, originalnost i tehnička izvedba.

Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja tako da će mladi natjecatelji dobivati dodatne bodove.

Natječaj je javan, a radovi se predaju pod zaporkom.

Zaklada će o rezultatima obavijestiti dobitnike nagrade i javnost do 30. rujna 2005., a dodjela nagrada održat će se u prvoj polovici prosinca.

Nagrada će biti dodijeljena u dvije kategorije: jedna redovna nagrada koja se sastoji od diplome, medalje i novčanog iznosa od 15.000 kuna bruto, te jedna studentska nagrada koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa od pet tisuća kuna bruto, piše u priopćenju Zaklade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godišnja nagrada "Prof. dr. Marijan Hanžeković" prvi je put dodijeljena 2000.

Zaklada "Prof. dr. Marijan Hanžeković" osnovana je u spomen na prof. dr. Marijana Hanžekovića. Osnivači Zaklade su Institut za javne financije, Marijan Hanžeković (mlađi), Ministarstvo financija Republike Hrvatske, Hrvatska narodna banka, Privredna banka, Zagrebačka banka i Hrvatska poštanska banka. Zaklada djeluje pri Institutu za javne financije.

Osim njegovanja uspomene na prof. dr. Marijana Hanžekovića cilj je Zaklade promicanje financijske znanosti, te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebice mladih, da se bave tom znanstvenom disciplinom.

Marijan Hanžeković, pravnik, ekonomist, profesor književnosti i jezika, bavio se gotovo svim područjima ekonomije, osobito financijama, fiskalnim i monetarnim sustavom, bankarstvom, vrijednosnim papirima i burzama.

Rođen je 1915. u Požegi, a umro u Zagrebu 1993.

(Hina) xsdju/pp yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara