RAVNATELJ FESTIVALA U SALZBURGU RUZICKA NEĆE PRODUŽITI UGOVOR

Ravnatelj svjetski poznatog festivala u Salzburgu Peter Ruzicka neće produžiti svoj ugovor kad ovaj istekne u rujnu 2006., priopćio je njegov ured za tisak ovih dana.

Ruzicka (55) će do kraja ugovora, uključujući ljetni festival 2006., napraviti sve da "nastavi pozitivan razvoj salzburškog festivala" .

Prve godine u funkciji ravnatelja, kad je naslijedio Gerarda Mortiera, Ruzicka je postigao dugotrajan uspjeh 2002. s "Don Giovannijem u verziji Martina Kuseja, i pod ravnanjem Nikolausa Harnoncourta.

Svejedno, kritičari su zamjerali Ruzicki kako u njegovu programu ne vide "ništa revolucionarno", što znači da mu sad preostaju tek tri ljeta za inovaciju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruzicka, rođen u Njemačkoj od roditelja Austrijanaca, dobro je poznat skladatelj orkestralnih, vokalnih i komornih djela. Među njegovim su djelima "Esta Noche", dio "Mourning for the Victims of the War in Vietnam", koju je napisao kad mu je bilo samo 19 godina.

Nedavna izvješća govore da je Ruzicka, koji je ostao umjetnički direktor festivala Munich Biennale u Njemačkoj i nakon što je imenovan na čelo salzburškog festivala u prosincu 1999., potpisao ugovor o organizaciji bijenala 2006. godine.

(Hina) xdš ybnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara