Ravnatelj šumarske škole: Htjeli su mu gurnuti nogu od stolca u stražnjicu, ali nije bilo silovanja

Foto: Robert Fajt / Cropix

TROJICA učenika su dječaka prislonila na stol. Dvojica su ga držala, a treću mu je pokušao gurnuti nogu stolca u stražnjicu. Ipak nije došlo do fizičkog kontakta, jer se dječak uspio istrgnuti i pobjeći, nakon čega je slučaj prijavio školskoj pedagoginji", opisao je ravnatelj karlovačke Šumarske i drvodjeljske škole Robert Erdeljac slučaj zlostavljanja koji je potresao hrvatsku javnost.

"Dječak je kazao da nije ozlijeđen, ali se osjeća jadno i nelagodno. Stoga ja to ne bih shvatio kao seksualno zlostavljanje i silovanje. Nije bilo bolničkog liječenja, a učenik normalno pohađa nastavu", dodao je Erdeljac.

Pedagoginja škole Mirna Korkut novinarima je objasnila da škola dosad nije imala problema s trojicom učenika koji su počinili ovaj incident, ali je potvrdila kako su se nakon otkrića ovog slučaja i drugi učenici požalili da su bili žrtve iste prakse. Navodno su u zadnja dva tjedna na isti način zlostavljali šestoricu drugih, mahom fizički slabijih i rastom nižih učenika, dok se jače nisu usudili dirati. Brine i to što su incidentu svjedočili i drugi učenici, ali nisu reagirali, vjerojatno zbog straha da i sami ne bi stradali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radilo se o verbalnom zlostavljanju, vrijeđanju, naguravanju uništavanju stvari što je, nažalost, čest slučaj među srednjoškolcima, ali se ne prepoznaje kao nasilje. Mi se sustavno borimo protiv takvih stvari, ali na spomenutu trojku naša nastojanja očito nisu djelovala. Srećom, zlostavljani učenik i njegovi roditelji potvrdili su da mu nisu potrebni liječnička i psihološka pomoć", kazala je Korkut.

Školu je netom prije tiskovne konferencije napustila Prosvjetna inspekcija, a popodne će razgovore sa svim učenicima razreda obaviti djelatnici PU karlovačke. Obavili su i razgovore s roditeljima žrtve i zlostavljača. "Roditelji su također bili zgranuti ovim događajem i ne mogu vjerovati da su to počinila njihova djeca", kazao je ravnatelj Erdeljac.

Do okončanja postupka, učenici koji su nasrnuli na kolegu biti će suspendirani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara