Ravnateljica dugoreške bolnice tjerala mlade liječnice na pobačaj?!

Ravnateljica dugoreške bolnice tjerala mlade liječnice na pobačaj?!

Tekst: I.M.
Foto: Ilustracija

OSIM naplate liječenja već preminulih pacijenata, uz Specijalnu bolnicu za produženo liječenje Duga Resa, počeli su se vezivati novi skandali. Bivša tajnica bolnice, Marija Perušić, koja je nakon upozoravanja na malverzacije zaradila tužbu ravnateljice bolnice Herte Belobrajdić, ispričala je kako je ravnateljica zlostavljala djelatnike.

> Bolnica u Dugoj Resi naplaćivala liječenje mrtvih pacijenata, HZZO poslao samo opomenu?!

> I policija istražuje liječenje mrtvih u dugoreškoj bolnici, Milinoviću za nepravilnosti dojavili još lani!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnateljica je mladim liječnicama koje su čekale na specijalizaciju zabranjivala trudnoću. Kada bi neka i ostala u drugom stanju, Herta Belobrajdić samo je rekla: `Moraš to riješiti, ili ništa od specijalizacije`. I ovom prilikom molim ministra Milinovića da se uključi u rješavanje ovog slučaja, jer je uz sve nezakonitosti u našoj bolnici potpuno degradirana i liječnička profesija. Zbog zaštite doktorica ne mogu javno iznositi njihova imena, ali ministru ću sve otvoreno reći. Ovaj očaj koji vlada u našoj bolnici mora se zaustaviti", rekla je Perušić.

No, ucjene oko trudnoći i pobačaja, prema pisanju Slobodne Dalmacije, nisu bile jedino čime je Belobrajdić traumatizirala svoje djelatnike. Suprug liječnice Majde Grgurić, Ivan Grgurić, ispričao je kako je Belobrajdić, nakon što se njegova supruga suprotstavila njenom načinu rada, uzela dva dokumenta na kojima je bio rukopis njegove supruge te ih je poslala na grafološko vještačenje kako bi dokazala da je njegova žena psihički bolesna i da je podvojena ličnost.

Vesna Balenović, predsjednica Udruge Zviždač, zatražila je hitnu smjenu Herte Belobrajdić s mjesta ravnateljice i to zbog zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja dokumenata te nesavjesnog i nezakonitog poslovanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara