Razbojnik uhićen osam godina nakon milijunske pljačke

OSAM godina nakon pljačke 1,1 milijuna kuna iz tadašnjeg Zavoda za platni promet u mjestu Križ uhićen je 35-godišnjak za kojega u zagrebačkoj policiji sumnjaju da je počinio tu pljačku.

Zagrebačka policija izvijestila je danas da je u suradnji s policajcima iz Ivanić Grada otkrila razbojnika koji je sredinom rujna 1996. usred dana opljačkao poslovnicu Zavoda za platni promet (ZAP) u mjestu Križ. Osim njega, uhićen je i 38-godišnjak kojeg se sumnjiči da je 35-godišnjem razbojniku pomagao da ga policija ne otkrije nakon pljačke. U policiji nisu željeli otkriti na koji način su nakon osam godina došli do osumnjičenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji kažu da se 35-godišnji osumnjičenik do poslovnice ZAP-a dovezao biciklom te da je potom maskiran perikom i sunčanim naočalama ušao u poslovnicu, preskočio pult i uz prijetnju pištoljem od zaposlenica zatražio novac. Nakon što su mu predale 1,1 milijuna kuna, razbojnik ih je zaključao u prostoriju s trezorom i pobjegao na biciklu.

U stanu prvoosumnjičenog policija je pronašla tri kape s prorezom za oči, dva pištolja i ručna bomba bez upaljača. Opljačkani novac nije pronađen, a sumnja se da je osumnjičeni proteklih godina njime kupio nekretnine i automobil. Osumnjičeni se u policiji branio šutnjom, a obojica uhićenika su jučer privedena u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara