Razgovori s predstavnicima javnog tužiteljstva Srbije u Državnom odvjetništvu RH

Na zamolbu srbijanskog republičkog javnog tužitelja, danas je u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske u Zagrebu održan razgovor s predstavnicima srbijanskog Republičkog javnog tužiteljstva.

Sastanak je održan u vezi s provedbom sporazuma između Vlade Republike Hrvatske i Savezne Vlade SRJ o suradnji u borbi protiv organiziranog kriminala, nezakonite trgovine drogama i psihotropnim tvarima, terorizma i drugih težih kažnjivih djela, priopćeno je iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Svrha je sastanka bila da se predstavnici Tužiteljstva Republike Srbije upoznaju sa zakonskim rješenjima u Republici Hrvatskoj, posebno radom USKOK-a i dosadašnjim iskustvima u progonu organiziranog kriminala i korupcije, te da se razmijene iskustva u sprječavanju te vrste kriminala.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici srbijanskog Republičkog javnog tužiteljstva upoznati su s hrvatskim zakonskim rješenjima, te je zaključeno da će se daljnja suradnja odvijati u sklopu međudržavnih ugovora između Republike Hrvatske i SRJ, te preporuke Odbora ministara Vijeća Europe o međunarodnoj suradnji.

Od glavnoga državnog odvjetnika Republike Hrvatske Mladena Bajića doznaje se da se nije razgovaralo o konkretnim slučajevima vezanima za organizirani kriminal, nego samo o zakonskim rješenjima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara