RBA najbolja banka u odnosu prema klijentima

NA DANAŠNJOJ svečanosti Raiffeisenbank Austria d.d.  primila je nagradu tjednika Business.hr za banku sa najboljim odnosom prema klijentima, osvojivši glasove čak 56 posto sudionika istraživanja Barometar u organizaciji spomenutog tjednika.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1700 poslovnih ljudi, ne uključujući osobe iz bankarskog sektora, koji su imali zadatak odabrati tri banke za koje smatraju da su najviše orijentirane prema klijentima. U Barometar je bilo uključeno 13 vodećih banaka na hrvatskom tržištu.

Predsjedniku Uprave RBA Zdenku Adroviću nagradu je uručio direktor Business.hr-a Željko Šundov. Tom je prigodom istaknut profesionalan odnos RBA prema klijentu što je ključna karakteristika nužna za uspjeh na izuzetno konkurentnom tržištu. "Povratna informacija od strane klijenta, tzv. vox populi, izuzetno nam je važna jer na taj način stvaramo kvalitetnu komunikaciju na relaciji banka – klijent te smo u mogućnosti bolje prepoznati potrebe klijenata i na njih još bolje i efikasnije odgovoriti", naglasio je Z. Adrović zahvalivši svima koji su glasali za RBA.

RBA kontinuirano provodi istraživanja zadovoljstva klijenata te dobivene rezultate koristi kao smjernice za daljnji razvoj proizvoda i usluga. Tako je, primjerice, spoznaja da klijenti od banke očekuju mogućnost odabira modela poslovnog odnosa bila ključna za uvođenje RBA Flexi proizvoda.

Migracija klijenata iz drugih banaka u RBA, potaknuta prvenstveno uvođenjem Flexi tekućeg računa a zatim i Flexi stambenih kredita, posljednjih godina povećala je broj klijenata RBA za više od 250.000 što je najveća migracija u povijesti bankarstva u Hrvatskoj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara